BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Friday, February 17, 2012

My DRAGON Year 2012


Alhamdulillah...Syukur atas kurniaan yang maha Esa.....

Telah lama saya tinggalkan blog ini....tiada apa2 updates yang diwartakan di dalam blog ini. Tapi kali ni, di Tahun Naga ni...rasanye nak update blog ni at least on in a week..hahahaha...harap-harap...

Tahun 2012 membawa rahmat...berkat usaha mungkin...setelah 10 tahun di alam pekerjaan..hirarcy yang diingini telah tercapai..bak kata orang..jika ada anak, rezeki pada ada, jika yang tidak ada..rezeki pada kerjaya lah kot....

Apa-apapun..alhamdulillah....

Thursday, July 22, 2010

Hujan Emas tak seindah Hujan Batu

Di hadapan Balai Rong Seri Rumah Minangkabau
Percutian ke Jakarta Bandung tidak begitu mengujakan untuk aku yang suka dengan panorama yang segar dan menenangkan. Tapi adalah surga membeli belah...belilah semahu suka...semua ada ...dari Gred 1 hinggalah yg paling cikai sekali...

Aku amat bertuah menjadi rakyat Malaysia...ada pekerjaan, hidup tenang dan bayak pilihan makanan jika kita seorang kaki makan..sebab tu badan aku bagai di pam pam...hehehe...

Jakarta amat enak untuk membeli tas tangan...Bandung pula butuh untuk dapatkan apa saja barang dengan harga yang murah...
Bersama suami tercinta
Namun...Malaysia adalah tanahairku yang sebenar..engkaulah syurga kehidupan, engkaulah syurga makanan dan engkaulah syurga merialisasikan impian..

Tuesday, June 8, 2010

Hari Ini - Tanggal 9 Jun 2010

Di pejabat, dimulakan dengan bacaan bismillah dan sarapan biskut kering bersama teh tarik.
Tiada apa-apa yang istimewa pagi ini...cuma kerja yang bertimbun-timbun...
dan lagi.....menanti hari Sabtu tanpa rasa sabar....

Sunday, May 30, 2010

Suasana di Office

Senyap sunyi...still Monday mood...boss cuti...tapi bayak perkara dan keja-kerja yang perlu dibereskan.
Office Job yang tak perdah habis...lagi dan lagi...

Amanat Kekeluargaan

Jadilah seorang insan yang baik, bukan saja baik tapi penuh dengan keikhlasan dan keperihatinan yang jitu terhadap keluarga tercinta.
Hilangkan sikap tidak mengambil tahu terhadap keluraga, haruman bunga perlu dikekalkan...terutamanya kepada anak-anak agar sentiasa menghargai sesuatu yang sementara..
Kerna manusia sentiasa alpa...apabila sesuatu berlaku barulah tergadah...jadi setiap perkara yang melibatkan kekeluargaan perlulah "sediakan payung sebelum hujan".
Semoga dengan keikhlasan tanggungjawab terhadap keluarga ini diberkati oleh Allah s.w.t......AMIN

Friday, May 14, 2010

IMPIANKU

Ku selami diri ini..setelah 4 tahun di alam rumahtangga dan dibuai mimpi-mimpi indah bersama suami tersayang...tiba-tiba terasa kesunyian akan kehadiran di kecil yang dikatakan membawa kecriaan dan pengikat silaturrahim yang jitu di dalam hubungan suami isteri...

Doa dan harapan sahaja menjadi iringan ..disertakan usaha
Alhamdulillah...walaupun sehingga kini tagisan itu belum menjelma lagi..kami tetap bahagia...Terima kasih Yang Maha Esa, Allah s.w.t.

"Hard To Say I'm Sorry" (feat. Peter Cetera)

Everybody needs a little time away
I've heard her say
From each other

Even lovers need a holiday oooh
Far away from each other

Hold me now
It's hard for me to say I'm sorry
I just want you to stay
And after all that you've been through
I will make it up to you
I promise you, baby

And after all thats been said and done
You're just the part of me I can't let go

ooooh bup bup bup bup

Couldn't stand to be kept away
Not for a day
From your body
Wouldn't want to be swept away awaaaaaaaay
Far away from the one that I love

Hold me now
It's hard for me to say I'm sorry
I just want you to know
Hold me now
I really want to tell you I'm sorry
I could never let you go

And after all that we've been through
I will make it up to you
I promise you

And after all that's been said and done
You're just a part of me I can't let go

I can't let go.